Каталонський терорист підтвердив у суді план підірвати собор Святого сімейства

Вівторок, 22 серпня 2017, 17:13

Один із "каталонських терористів" підтвердив  у суді плани терористів влаштувати атаки біля барселонських визначних пам’яток, зокрема, у соборі Святого сімейства (Sagrada Familia) в Барселоні.

Про це повідомляє El Mundo.

Мухаммед Хоулі Шемлал, який був поранений під час вибуху в Альканарі напередодні терактів у Барселоні та Камбрільсі, розповів про це під час допиту в Національному суді Іспанії. Це підтверджують джерела, які у вівторок були присутні на допиті Чемлала.

Таким чином Шемлал підтвердив дані про те, що терористи готували інші більш масштабні атаки. Однак вибух будинку, де виготовлялася вибухівка, змусив терористів змінити свої плани.

У вівторок в Іспанії почався суд над чотирма затриманими, які є членами ісламістського осередку, що підготував теракти в Каталонії.

У понеділок поліція застрелила 22-річного Юнеса Абуякуба, який був водієм мікроавтобуса, що вчинив наїзд на пішоходів на бульварі Ла Рамбла у Барселоні.

Ще п’ятеро ісламістів були вбиті після наїзду на людей у туристичному містечку Камбрільсі.

В результаті двох терактів у Іспанії загинули 15 осіб, понад 130 отримали поранення.

Детальніше про останні іспанських терактах можна почитати в статті "Два теракти і вибух будинку: що відомо про хвилю" лоукост-терору "на іспанських курортах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.