Берлін привітав плани США в Афганістані, але свій контингент не розширить

Вівторок, 22 серпня 2017, 19:52

Берлін задоволений новими кроками Білого дому в Афганістані, утім, не поспішатиме підтримувати їх своїми збройними силами.

Про це у вівторок заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Deutsche Welle.

"Це позитивний сигнал - те, що США вирішили реагувати на ситуацію, а не на виборчий календар", - заявила фон дер Ляєн.

Утім, вона зазначила, що Берлін не поспішатиме збільшувати свою присутність. "Думаємо, ми не ті, кого варто просити першочергово про нових солдатів", - зазначила міністр.

У складі місії НАТО з навчання та консультування місцевих сил безпеки в Афганістані дислоковано 931 солдат бундесверу. За масштабом присутності Німеччина на другому місці після Сполучених Штатів.

Раніше президент США Дональд Трамп допускав, що може вивести війська США з Афганістану, утім, напередодні заявив, що такий крок створить в азійській країні "вакуум для бойовиків".

Міністр оборони США Джеймс Меттіс зазначив, що Вашингтон направить до Афганістану додатковий контингент, точна чисельність якого наразі вирішується.

Нагадаємо, нова стратегія США передбачає, що американські військові залишаться в Афганістані на довгостроковій основі. Також США не будуть оголошувати часові рамки своїх операцій в цій країні і точну чисельність свого контингенту.

 За даними ЗМІ, Трамп схвалив відправку до Афганістану ще 4 тисяч американських військовослужбовців.

 Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтримав оголошену президентом США Дональдом Трампом нову стратегію щодо Афганістану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.