Валенса не визнає своєї вини у справі неправдивих показів

Середа, 23 серпня 2017, 12:00

Екс-президент Польщі Лех Валенса заперечує свою вину справі щодо надання ним неправдивих показів і стверджує, що не співпрацював зі спецслужбами.

Про це повідомляє RMF24.

"Ще раз для Польщі, Європи і всього світу я заявляю, що ніколи не співпрацював зі службами ПНР і ніколи не був на комуністичній стороні",  - заявив Валенса.

Він наголосив, що в рамках проведеного раніше розслідування з'ясувалося, що документи, які нібито свідчать про його співпрацю зі спецслужбами, були підроблені.

"У мене є свідчення IPN, у мене є постанови суду, у мене є інші листи IPN, які говорять про підробку документів, а тепер вони кажуть, що це неправда. Хай уже самі розберуться" - сказав екс-президент, назвавши Інститут національної пам’яті несерйозною інституцією.

"Швидше за все я взагалі не буду з ними розмовляти, бо не знаю з ким, на яких засадах. З ким розмовляти? З блазнями, які легко змінюють свою думку? – заявив Валенса.

Як повідомлялося, слідчий відділ Інституту національної пам'яті Польщі розпочав кримінальне провадження проти колишнього президента Польщі Леха Валенси через надання ним завідомо неправдивих показів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.