Уряд ФРН звинуватили в обмані через нову технологію розпізнавання облич

Середа, 23 серпня 2017, 13:07

Фахівці із захисту даних звинуватили уряд Німеччини в обмані волонтерів, які погодились взяти участь в експерименті з автоматичного розпізнавання облич.

Про це повідомляє The Local.

З 1 серпня на берлінській станції  "Зюдкройц" діє експериментальний проект, який вивчає, наскільки добре камери спостереження і комп'ютери можуть автоматично розпізнавати обличчя перехожих. Проект ініціював німецький уряд у спробі боротьби з тероризмом.

Близько 300 осіб добровільно погодились на участь у піврічному експерименті. Однак у понеділок спеціалісти із захисту даних заявили, що програмне забезпечення не тільки перевіряє свою здатність розпізнавати обличчя людей.

"Транспондер, який волонтери на станції "Зюдкройц" повинні носити з собою для додаткової ідентифікації збирає набагато більше даних, ніж повідомила їм федеральна поліція", - заявила в понеділок служба захисту даних Digitalcourage.

Волонтери повинні носити з собою так звані iBeacons. Це датчики bluetooth з акумулятором, які можуть збирати додаткові дані, такі як прискорення, температуру і нахил землі. Digitalcourage стверджує, що з цієї інформації можна зробити висновок про волонтерів поза зоною тестування. За  їхніми словами, учасники тесту не давали на це згоди.

Німецьке МВС відкинуло звинувачення фахівців. У міністерстві заявили, що використовувана технологія справді може збирати значно більше даних, ніж необхідно для тесту. Але ці можливості не використовуються та були відключені. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.