Північна Корея створює нові моделі твердопаливних ракет - ЗМІ

Фото
Середа, 23 серпня 2017, 15:21

Північнокорейська преса опублікувала фотографії, на яких продемонстровано дизайн однієї або, можливо, двох нових ракет.

Про це повідомляє The Associated Press.

Фотографії були опубліковані в середу, 23 серпня, північнокорейською газетою Rodong Sinmun та державним агентством Korean Central News Agency.

Як відзначає The Associated Press, на фотографіях схеми ракет були помічені на стіні позаду лідера КНДР Кім Чен Ина, коли він відвідував завод, який виробляє твердопаливні двигуни для балістичної ракетної програми.

Фото із сайту CNN 

На одній із фотографій чітко можна побачити схему для ракети "Pukguksong-3", яка, можливо, є найостаннішою версією в серії таких ракет як "Pukguksong" або "Polaris". Другу схему ракети важче розпізнати, хоча там зазначено назву "Hwasong" або ж "Mars".

Майкл Д'ютсман, науковий співробітник "Центру досліджень нерозповсюдження", заявив, що перша ракета не була помічена раніше.

"Pukguksong-3, безумовно, нова модель", - сказав він у коментарі агентству AP.

Д'ютсман сказав, що якість фотографій не дозволяє відразу визначити другу ракету. За його словами, це, імовірно, "Hwasong-13" або "Hwasong-11".

Раніше повідомлялося, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав збільшити випуск ракетних двигунів твердого палива та ракетних боєголовок.

Нагадаємо, у травні 2017 року Північна Корея заявила, що нові випробування балістичної ракети середньої дальності "Pukguksong-2" були успішними.

4 липня цього року - в День Незалежності США - лідер КНДР запустив ракету Hwasong-14, яка, за словами аналітиків та зарубіжних офіційних осіб, мала діапазон до 8000 кілометрів, що дозволяє досягти Аляски та Гаваїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.