Британія оприлюднила плани виходу з-під юрисдикції Європейського суду

Середа, 23 серпня 2017, 17:07

Британський уряд у середу оприлюднив свої пропозиції для переговорів з ЄС, згідно з якими країна вийде з-під юрисдикції Європейського суду після Brexit.

Про це повідомляє Reuters.

Велика Британія буде "конструктивно взаємодіяти" з ЄС, щоб досягнути угоди про майбутню роль Європейського Суду, але права громадян в країні будуть захищені британськими судами, йдеться в оприлюдненому урядом документі.

Велика Британія повторила, що вона вийде з-під "прямої юрисдикції" Європейського суду, коли покине ЄС у березні 2019 року. Права та обов’язки громадян будуть забезпечуватися судами Великої Британії та остаточно Верховним судом Великої Британії, ідеться в документі.

Лондон пропонує, щоб спори, які можуть виникнути після виходу країни зі складу ЄС, вирішувалися з використанням механізмів, у яких Європейський суд не матиме переваги.

Серед варіантів вирішення спорів наводять такі моделі, як скликання спільного комітету, куди могли б увійти представники обох сторін, арбітражні панелі та встановлення вимог в галузі контролю та звітності.

Водночас уряд заявив, що не хоче "готової" домовленості і буде намагатися досягти угоди про те, як має виглядати майбутнє врегулювання спорів під час переговорів.

Третій раунд переговорів Британія-ЄС відбудеться наступного тижня у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.