Нідерландські фермери втратили 33 млн євро через "яєчний скандал"

Середа, 23 серпня 2017, 17:20

Нідерландські фермери зазнали збитків на суму близько 33 мільйонів євро через вилучення яєць та проведення інших заходів, здійснених у зв'язку із виявленням заражених фіпронілом яєць.

Про це повідомляє Reuters.

Оцінка, проведена Вагенінгенським університетом на прохання Міністерства економіки Нідерландів, була направлена до парламенту країни в середу напередодні дискусії з даного питання.

Повідомляється, що у зв'язку із "яєчним скандалом" нідерландські фермери (понад 200 ферм) зазнали збитків на суму близько 33 мільйонів євро ($39 мільйонів).

Як відомо, мільйони голландських курячих яєць і продуктів, що містять яйця, були відкликані з країн Європи та навіть Азії.

За останніми даними, 18 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Наприкінці липня влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

Як повідомлялося, що уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.