Катар повертає в Іран відкликаного півтора року тому посла

Четвер, 24 серпня 2017, 11:36

На тлі дипломатичної кризи у Перській затоці Катар повертає в Іран свого посла, якого було відкликано півтора року тому.

Про це МЗС Катару повідомило напередодні, інформує Reuters.

У заяві катарського зовнішньополітичного відомства ідеться, що Доха повертає свого посла в Тегеран та має намір укріпити відносини з ісламською республікою у всіх сферах.  

Катар відкликав свого посла з Тегерану у січні минулого року на знак протесту проти нападу на саудівські дипмісії в Ірані.

Саудівська Аравія розірвала зв’язки з Іраном, звинувативши його у нездатності захистити своє посольство від демонстрантів, що протестували проти страти відомого шиїтського духівника.

Зазначимо, Іран підтримує Катар у дипломатичній кризі в Перській затоці. Після того, як Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн та Єгипет розірвали транспортні та торгові зв’язки з Катаром, Іран дозволив емірату використовувати свій повітряний простір та направляв продовольство у Доху.

Країни Перської затоки висунули до Катару низку вимог, звинувативши його у підтримці тероризму. Зокрема, від Катару вимагали розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.