Порошенко та Меттіс про постачання летальної зброї з США: зараз потрібна тиша

Четвер, 24 серпня 2017, 13:37

Петро Порошенко та міністр оборони США Джеймс Меттіс на спільній прес-конференції в Києві уникли відповіді на запитання про домовленості щодо постачання в Україну летальної зброї.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Джеймс Меттіс, зокрема, визнав що на зустрічі в Києві справді обговорювалося питання постачаня зброї

"Що стосується оборонної летальної зброї: ми переглядаємо це. Я буду рекомендувати (Білому дому -ЄП) дуже конкретні речі" - заявив він.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, він наголосив що не погоджується із застереженням про можливе посилення конфлікту в разі надання Україні високоточного оборонного озброєння: "Оборонна зброя не провокує (посилення конфлікту), якщо ви не агресор".

Порошенко доповнив, що надання українській армії американської зброї "має підвищити ціну (для агресора), якщо Росія та і російські сили вирішать атакувати українську армію".

Петро Порошенко також зауважив, що діалог з США не обмежується постачанням зброї. "Ми дійсно домовилися про дуже активний діалог у забезпеченні оборонної спроможності України. Це стосується не лише постачання озброєння", - заявив він

Президент України також пояснив, що детальні домовленості не можуть бути розкриті на даному етапі: "До прийняття остаточного рішення обговорення таких питань потребує тиші. Але ходом обговорення я задоволений. Ми бачимо чітку підтримку наших американських партнерів, прогрес в цьому напрямку мене як президента задовольняє"

Як відомо, Україна серед іншого просить США про продаж високоточного контрбатарейного та протитанкового обладнання, здатного локалізувати знищувати артилерію та бронетехніку ворога в разі обстрілу ними українських позицій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.