Суд звільнив другого з чотирьох підозрюваних в іспанських терактах

Четвер, 24 серпня 2017, 16:38

Верховний суд Іспанії розпорядився звільнити з-під варти за певних умов другого з чотирьох підозрюваних, затриманих у зв’язку з терактами в Каталонії.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

Суд вирішив, що для утримання Салаха ель-Каріба під вартою не вистачає доказів. Його зобов’язали здати паспорт та щотижня з’являтися для перевірки у суді.

Ель-Каріб керував інтернет-кафе в північно-східному іспанському місті Ріполь, де проживала більшість із 12 членів осередку, що влаштували теракти в Барселоні та містечку Камбрільс.

Напередодні суд  вирішив звільнити також іншого підозрюваного - Мухаммеда Аалью - через слабкість доказової бази проти нього. Ще двох підозрюваних суд арештував за звинуваченням у членстві в терористичній організації та вбивствах.

У понеділок поліція застрелила 22-річного Юнеса Абуякуба, який був водієм мікроавтобуса, що вчинив наїзд на пішоходів на бульварі Ла Рамбла у Барселоні.

Ще п’ятеро ісламістів були вбиті після наїзду на людей у туристичному містечку Камбрільсі.

В результаті двох терактів, що трапилися минулого тижня в Іспанії, загинули 15 осіб, понад 130 отримали поранення.

Детальніше про останні іспанських терактах можна почитати в статті "Два теракти і вибух будинку: що відомо про хвилю" лоукост-терору "на іспанських курортах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.