Виробництво вина у Франції знизиться на 18% через несприятливу погоду

Понеділок, 28 серпня 2017, 13:25

Виробництво французького вина цього року скоротиться на 18% внаслідок несприятливих погодних умов.

Такі прогнози озвучило Міністерство сільського господарства Франції, повідомляє Euractiv.

Очікується, що урожай винограду зменшиться на 18% у порівнянні з минулим роком через хвилю морозів, яка вплинула навесні на всі виноградні регіони.

"Кількість вина нового врожаю може досягти 37,2 млн гектолітрів у 2017 році, що на 18% менше, ніж у 2016 році, і на 17% нижче, ніж в середньому за останні п'ять років", - зазначили в міністерстві.

Нове падіння виробництва відбувається після того, як минулий рік був відзначений кліматичними інцидентами та двозначним зниженням виробництва, що зробило врожай 2016 року одним з найнижчих за останні 30 років.

"Падіння головним чином пов'язане з сильними весняними морозами, які вплинули на всі виноробні регіоні на чутливій стадії росту для винограду", - зазначили у міністерстві.

Найбільш постраждали регіони південного заходу Франції (особливо Бордо), Шаренте, Ельзас та Юра.

Винарні в деяких регіонах (в основному долина Луари) змогли частково компенсувати втрати, але не скрізь: "Втрати в Бургундії-Божоле, Південно-Західному регіоні, Лангедокському та Південно-східному регіонах негативно вплинули на загальне виробництво", - відзначили в міністерстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.