Німеччина домовилась з Єгиптом зменшити потік нелегальних мігрантів

Понеділок, 28 серпня 2017, 15:34

Німеччина досягла угоди з Єгиптом про зменшення потоку мігрантів, які вирушають до Європи з арабської країни.

Угода покликана побороти незаконну міграцію та контрабанду людей, заявив у понеділок речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

Угода є частиною ширших зусиль Берліна щодо послаблення нелегальної міграції.

"Відповідно до досягнутої угоди буде втілено ряд політичих та економічних заходів, спрямованих на досягнення кращого клімату та поліпшення умов життя мігрантів у Єгипті. Разом ми створимо центр для робочих місць, міграції та реінтеграції", - повідомив Зайберт.

За його словами, цей центр буде розташований у Єгипті, адже країна є транзитною для мігрантів, які намагаються дістатися Європи.

За даними Міжнародної організації з питань міграції, понад 121 тисяча мігрантів прибули до Європи морем від початку цього року.

Питання мігрантів є однією із провідних тем виборчої кампанії в Німеччині. За останні два роки до країни прибули понад мільйон біженців, в основному з Сирії та Іраку.

Нагадаємо, у понеділок Франція приймає саміт чотирьох європейських і трьох африканських держав з питань міграції. Президент Франції Еммануель Макрон прагнув взяти на себе ініціативу щодо спроб врегулювання напливу мігрантів з африканських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.