Німеччина: засуджений до довічного медбрат міг вбити ще 84 пацієнтів

Понеділок, 28 серпня 2017, 16:43

Колишній медбрат німецької лікарні, засуджений за вбивство двох пацієнтів, яким він навмисно дав великі дози серцевих препаратів, насправді міг вбити щонайменше 84 людей.

Про це заявили німецькі слідчі, повідомляє The Associated Press.

Нільс Хегель був засуджений в 2015 році до довічного ув’язнення за вбивство двох людей та спробу вбивства ще двох пацієнтів в клініці міста Дельменхорст.

Він навмисно давав пацієнтам препарати, від яких у них виникали ускладнення з серцем. Потім він хотів реанімувати пацієнтів, щоб, як він сам заявляв, заслужити повагу колег, але врятувати людей не завжди виходило.

Прокурори ще під час розгляду першої справ заявляли, що Хегель міг вбити набагато більше людей, тоді йшлося про 43 жертви.

Про нові злочини стало відомо після того, як Хегеля звинуватили у спробі вбивства в іншій справі.

Влада перевірила обставини смертей понад сотні людей, провівши ексгумації тіл колишніх пацієнтів лікарні в Дельменхорсті та в сусідньому місті Ольденбург.

Голова поліції Ольденбурга Йоганн Кухме заявив, що влада отримала докази про 84 вбивства на додаток до тих, за які засудили Хегеля. Кількість фактичних вбивств, ймовірно, вище, оскільки деякі жертви були кремовані.

Кухме заявив, що багатьом смертям можна було запобігти. "Якщо б люди, відповідальні в той час, особливо в Ольденбургській клініці, а також пізніше в Дельменхорсті, не вагалися, а попередили владу, наприклад, поліцейських, прокурорів, його можна було зупинити раніше", - сказав Кухме.

Правоохоронні органи проводять також проводять розслідування проти колишніх співробітників двох клінік.

Якщо всі виявлені випадки вбивств пацієнтів будуть підтверджені судом, це стане наймасовішою серією вбивств в історії Німеччини.

Нагадаємо, в 2016 році в Італії заарештували медсестру, яку підозрюють у вбивстві 13 пацієнтів у тосканській лікарні в 2014 і 2015 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.