Бойові групи НАТО у Балтії та Польщі досягли повної операційної готовності

Вівторок, 29 серпня 2017, 12:11

Чотири багатонаціональні бойові групи НАТО в Естонії, Латвії, Литві та Польщі досягли повної операційної готовності.

Про це повідомляє сайт НАТО.

Остаточне розгортання завершилося після того, як батальйон під командуванням Канади на латвійській базі Адажі завершив сертифікаційні навчання.

Як відомо, у відповідь на зміну безпекової ситуації керівники країн Альянсу на Варшавському саміті в 2016 році вирішили посилити військову присутність НАТО на східних кордонах блоку.

З того часу чотири багатонаціональні бойові групи, загальною чисельністю приблизно 4500 військовослужбовців, були розгорнуті у країнах Балтії та Польщі.

Канада очолює бойову групу в Латвії, до якої також входять військові з Албанії, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії.

Німеччина очолює бойову групу в Литві за участю Бельгії, Люксембургу, Нідерландів та Норвегії. Велика Британія очолює бойову групу в Естонії за участю Франції. Сполучені Штати очолюють бойову групу у Польщі з військовими з Румунії та Британії.

"Ці сили - це захисна і пропорційна стримувальна сила, яка повністю відповідає міжнародним зобов'язанням НАТО. Вони дають чіткий сигнал, що напад на одного союзника буде зустрінутий військами всього Альянсу", - зазначається в повідомленні.

НАТО також зміцнює свою багатонаціональну присутність у Чорноморському регіоні, спираючись на багатонаціональну бригаду під керівництвом Румунії. Альянс також втричі збільшив чисельність Сил реагування НАТО - до 40 тисяч осіб, і створив вісім невеликих штабів (підрозділи інтеграції сил НАТО).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.