ЄС про ракетний запуск КНДР: серйозна загроза миру та безпеці

Вівторок, 29 серпня 2017, 13:04

Запуск балістичної ракети Північною Кореєю в напрямку Японії є явним порушенням міжнародних зобов'язань КНДР, викладених в кількох резолюціях Ради Безпеки ООН, і являють собою серйозну загрозу для міжнародного миру та безпеки.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

Сьогодні Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) випустила ракету над островом Хоккайдо, вважається, що це вперше КНДР випустила балістичну зброю над Японією. Я висловлюю свою цілковиту підтримку Японії та народу Японії перед лицем цієї прямої загрози", - йдеться у заяві.

Могеріні нагадала, що міністри закордонних справ ЄС минулого місяця закликали КНДР повністю та беззастережно виконувати свої зобов'язання за усіма відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН та утримуватися від будь-яких подальших провокаційних дій, які можуть посилити регіональну та глобальну напруженість.

"КНДР має брати участь у надійному діалозі з метою зменшення напруженості та здійснення кроків, спрямованих на проведення повної, перевіреної та незворотної денуклеаризації Корейського півострова та повного здійснення всіх відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН. Європейський Союз готовий підтримати такий процес у консультації з ключовими партнерами", - зазначила Могеріні.

Нагадаємо, Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо та впала у море.

Прем'єр-міністр Японії Шиндзо Абе назвав дії КНДР - безпрецедентними, що становлять серйозну й смертельну загрозу Японії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.