Лідерка німецьких правопопулістів офіційно втратила імунітет

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:33

Співголова правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі офіційно позбулась депутатського імунітету.

Про це повідомляє Spiegel Online.

В середині серпня Комітет з імунітету Саксонського земельного парламенту одноголосно проголосував за позбавлення Петрі депутатської недоторканності.

Впродовж тижня депутати могли оскаржити це рішення. Однак оскільки ніхто не виступив проти, Петрі автоматично втратила імунітет 29 серпня.

Позбавлення імунітету відкрило шлях до висування лідерці правопопулістів обвинувачень у справі неправдивих свідчень під присягою. Розслідування проти Петрі ведеться у зв’язку з виборами у ландтаг Саксонії 2014 року.

Підозрюють, що Петрі надала неправдиві свідчення комісії парламенту про укладення партійного списку "Альтернативи для Німеччини" та фінансування її кампанії.

Фрауке Петрі є депутатом саксонського парламенту від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" та її співголовою. Раніше вона відмовилася очолювати партійний список на виборах до Бундестагу, які відбудуться восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.