Делегація НАТО відвідує Київ з робочим візитом

Вівторок, 29 серпня 2017, 18:21

В Україну з візитом завітала делегація НАТО задля ознайомлення з досягненням обраних Україною Цілей партнерства.

Про це інформує сайт міністерства оборони України.

Делегація НАТО на чолі з представником Департаменту оборонної політики та планування Міжнародного секретаріату НАТО Девідом Брауном проведе серію зустрічей з представниками Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

У ході зустрічей делегація ознайомиться з актуальним станом досягнення обраних Україною Цілей партнерства на поточний цикл Процесу планування та оцінки сил та обговорить потребу органів влади України у додаткових Цілях партнерства на наступний цикл 2018-2019 років.

Протягом першого дня зустрічей директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони України генерал-майор Анатолій Петренко поінформував іноземних колег про поточний стан реформування у складових сектору безпеки і оборони. 

"Стратегічна ціль України — отримання членства в НАТО. Це чітко зафіксовано на законодавчому рівні і є вимогою для всіх структур, які повсякденно працюють на досягнення критеріїв щодо членства України в Альянсі, адже ми маємо бути готові до членства в НАТО із прийняттям на це політичного рішення", - зазначив Петренко.

Представник Департаменту оборонної політики та планування Міжнародного секретаріату НАТО Девід Браун повідомив, що до кінця жовтня поточного року заплановано фіналізувати інвентарний каталог засобів ЗС України, які прописані відповідно до критеріїв НАТО.

За його словами, наразі іде робота над посібником для оцінки сил, за допомогою якого готуватимуться рекомендації з критично важливих питань для балансування оборонного планування, оцінки наявності ресурсів.

Візит делегації НАТО триватиме до 31 серпня в рамках реалізації завдань участі України у Процесі планування та оцінки сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.