У Брюсселі побоюються, що хаос британців навколо Brexit - частина хитрого плану

Четвер, 3 серпня 2017, 15:34

У Брюсселі вважають, що погана підготовка Британії на ранніх раундах переговорів з Brexit може бути частиною хитрого плану британців.

Про це повідомляє Politico.eu з посиланням на джерела в ЄС.

"Хоча команда переговірників ЄС і заявляє про відсутність занепокоєння та готовність до всього - і що будь-яка дезорганізація з лондонської сторони є причиною серйозних розколів у британських політичних елітах, проте деякі дипломати ЄС б'ють на сполох", - відзначає Politico.

Зокрема, у торгових аташе, які знають своїх британських колег як жорстких та хитрющих переговірників, з'явилися підозри через легковажне та безцільне зволікання британського уряду.

Хаотична рання позиція британців на переговорах з Brexit змусила їх замислитись, а чи не робить Лондон якийсь хитромудрий хід - стратегію прикидання, що немає ніякої стратегії.

"Я думаю, це тактика: вони навмисне тягнуть час", - заявив один аташе з країни Західної Європи щодо "хаосу" в Лондоні.

"У вересні вони збираються завалити нас паперами (з пропозиціями - Ред.) щодо тих питань, в яких, як вони знають, ми (27 країн ЄС. - Ред.) розділені", - попередив він.

Його колега з південної країни ЄС заявив: "Чи є у них стратегія? Чи блефують вони з Євросоюзом? ... Це може бути стратегією, тому що британці завжди такі організовані".

Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат висловив той же скептицизм на минулому тижні.

"Люди, які говорять, що британці не знають, що вони роблять, помиляються", - сказав він голландській газеті De Volkskrant.

"Я жив у Британії, я знаю британський менталітет. Непідготовленого британського уряду просто не може існувати", - додав він.

"Британці є прагматичними та дуже конкретними", - сказав француз Жан-поль Гузе, колишній член Європарламенту, який часто вів переговори з британськими колегами як член Комітету з економічних та монетарних питань.

"Британці ніколи не просять чіткості, оскільки чим більше неоднозначні, тим краще", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що головний переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє очікує від Великої Британії більшої чіткості щодо ключових питань, таких як права громадян та законопроект про вихід з ЄС.

Нагадаємо, переговори щодо перехідної угоди, яка допоможе підприємствам уникнути серйозних потрясінь після виходу Британії з ЄС, можуть розпочатися восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.