Демократи закликали Трампа переглянути заборону трансгендерам служити в армії

Середа, 30 серпня 2017, 12:15

Понад 140 демократів Палати представників США закликали Дональда Трампа переглянути указ про заборону трансгендерам служити в армії.

Про це повідомляє The Hill.

У листі до Трампа від 29 серпня група демократів Палати представників США розкритикувала твердження американського президента про те, що військовослужбовці-трансгендери перешкоджають ефективності військового контингенту США.

Демократи вважають, що така заборона є неконституційною.

"Беззаперечно, ваша заборона заперечує цінність військовослужбовців-трансгендерів, і це ставить під сумнів професіоналізм тих, хто служить поруч з ними", - говориться в листі.

"Ми знову закликаємо вас приєднатися до нас, щоб шанувати всіх тих, хто захищає нашу націю, повністю поважати права громадян, яким ви служите, і переглянути непродуману та незаконну політику, яку ви хочете реалізувати", - йдеться у листі.

Нагадаємо, 26 серпня Дональд Трамп підписав указ, яким трансгендерам забороняється служити в армії.

Документ забороняє приймати трансгендерів в армію, водночас містить інструкції главі Пентагону щодо того, як діяти з тими трансгендерами, які вже служать у війську.

Раніше Дональд Трамп написав у Twitter про те, що армія США не прийматиме на службу трансгендерів. Заборону він пояснив "величезними" витратами на медицину.

Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) подав до суду на президента США Дональда Трампа з вимогою скасувати заборону трансгендерам на службу в армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.