У Британії пілот відмовився летіти, коли почув плач афганця, якого мали депортувати

Середа, 30 серпня 2017, 13:07

Депортація молодого афганця, якому британський уряд відмовив у наданні притулку, не відбулася після того, як пілот літака Turkish Airlines відмовився злетіти.

Про це повідомляє The Independent.co.uk.

Друзі та сім'я афганця Саміма Бігзада гадали, що їхні зусилля, спрямовані на те, щоб запобігти його депортації у Кабул, були марні. Британські служби встигли забронювати йому місце на комерційному рейсі до Афганістану через Стамбул.

Повідомляється, що молодий афганець, якому британський уряд відмовив у наданні притулку, побоюється за своє життя в разі повернення на батьківщину, звідки він втік два роки тому після погроз талібів обезголовити його.

За даними видання, понад 3 000 людей підписали петицію з вимогою відстрочки депортації, щоб таким чином можна було б переглянути заявку Бігзада.

Активісти, які ведуть кампанію із захисту молодого афганця, прибули в аеропорт Хітроу, щоб переконати пасажирів рейсу Turkish Airlines, на якому мали депортувати Бігзада, приєднатися до протесту.

Бріджит Чапмен, яка є головою Кентської мережі боротьби з расизмом, сказала, що учасники кампанії вже "справді думали, що їхні зусилля були марними", коли рейс було затримано аж на 45 хвилин.

Повідомляється, що пілот літака відмовився летіти, коли почув крики молодого афганця, якого троє охоронців супроводжували на борт.

"Було троє охоронців, які намагалися змусити його сісти в літак... Мій двоюрідний брат плакав і кричав: "Мене хочуть вбити в Афганістані", - розповів родич Бігзада.

"Самім (Бігзад) сказав, що вони були у тунелі біля дверей, коли пілот вийшов і сказав: "Ви його не посадите, я не полечу... коли чиєсь життя знаходиться під загрозою", - переказав родич слова Бігзада.

Після цього молодого шукача притулку доправили до центру утримання мігрантів.

Нагадаємо, в Єврокомісії закликали країни-члени ЄС до більшої рішучості у питанні депортації мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.