ЄСПЛ зняв заборону на депортацію з ФРН підозрюваного в тероризмі росіянина

Середа, 30 серпня 2017, 16:56

Європейський суд з прав людини у вівторок, 29 серпня, зняв тимчасову заборону на депортацію 18-річного громадянина Росії, якого в Німеччині підозрюють в причетності до тероризму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Це процедурне рішення і не стосується розгляду суті справи. Мова йде про вихідця з Дагестану, який практично все життя прожив в Німеччині, останнім часом в Бремені.

За даними німецьких спецслужб, він висловлював підтримку терористичної організації "Ісламська держава" і висловлював думки про самогубство. У листуванні з ісламістом з Ессена він стверджував, що готовий здійснити теракт.

У березні поточного року росіянина помістили під варту для подальшої депортації, бо він становить  небезпеку для німецького суспільства. Підозрюваний подав апеляцію в німецькі суди і програв їх в липні, після чого звернувся в ЄСПЛ, вказавши, що в Росії за ним можуть встановити стеження, затримати або викрасти, а також катувати.

За даними ЗМІ, росіянина вже везли в аеропорт Франкфурта для висилки в РФ, проте в цей час прийшло рішення ЄСПЛ про тимчасову заборону на депортацію, і машина розвернулася назад в Бремен. ЄСПЛ почав просити в обох сторін деталі справи, після чого прийняв рішення про зняття заборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.