Радбез ООН має побачити, як РФ ігнорує рішення суду в Гаазі щодо Меджлісу – МЗС

Четвер, 31 серпня 2017, 08:46

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляє, що Рада безпеки ООН повинна заслухати факти невиконання Росією рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та доступу до освіти українською мовою в окупованому Криму.

Про це вона сказала в ефірі "5-го каналу", повідомляє УНІАН.

Вона нагадала, що у травні українська сторона спрямувала РФ дипломатичну ноту "з проханнями повідомити, як вони виконують наказ суду (ООН)".

"І саме тому, для нас було важливо, щоб Рада безпеки ООН також опікувалася цим питанням і заслухала результати виконання наказу суду для того, щоби це питання не було суто українсько-російським. А щоб Рада безпеки також була частиною дискусії, і щоб це було наочно, що Росія не виконує і чому Росія не виконує", - сказала Зеркаль.

Вона повідомила, що робота у цьому напрямку буде продовжуватися.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі 19 квітня погодився на запровадження запобіжних заходів за позовом "Україна проти РФ" для захисту національних меншин в Криму. Суд зобов'язав Росію відновити Меджліс та припинити дискримінацію меншин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.