ЄС має враховувати не лише прагнення України, але і досягнення на шляху до членства - МЗС

Четвер, 31 серпня 2017, 09:34

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляє, що Європейський Союз має враховувати не тільки прагнення України, але і досягнення на шляху до членства в ЄС.

Про це вона сказала в ефірі "5-го каналу", повідомляє УНІАН.

"У Західних партнерів своя політична програма. І звичайно, що вона не дуже дотична до української політичної програми. В нас є свій інтерес і ми маємо його захищати. Але для того, щоби ми могли його захищати, нам треба мати всі підстави і всі докази того, що Європейський Союз має усвідомити не тільки наші прагнення, але і наші досягнення", - заявила дипломат.

Як повідомляла "Європейська правда", 29 серпня на конференції послів Європейського Союзу  президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не погодився з тим, що Україна близька до членства у ЄС та НАТО.

"Я знаю, що нещодавно мій друг Порошенко сказав: дивіться, Україна - це майже ЄС та НАТО. Однак на даний момент вона не є ні там, ні там, і важливо це розуміти", - заявив Юнкер.

Напередодні представник України при ЄС Микола Точицький висловив Єврокомісії стурбованість через слова Юнкера, які російські ЗМІ використали для дискредитації України напередодні набуття чинності Угоди про асоціацію.

Відзначимо, у День незалежності президент Порошенко заявив, що Україна прямує до набуття повноцінного членства в Європейському союзі та Північно-Атлантичному альянсі. "Дорога у нас одна: широкий євроатлантичний автобан що веде до членства в Європейському Союзі та членства в НАТО", - сказав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.