США запустили в небо бойові літаки у Південній Кореї для застереження КНДР

Четвер, 31 серпня 2017, 12:19

Сполучені Штати запустили в небо деякі зі своїх найсучасніших бойових літаків під час тренувань із союзником Південною Кореєю, щоб продемонструвати військову силу перед КНДР після нещодавнього запуску ракети, яка пролетіла над Японією.

Про це повідомили військові в Південній Кореї, передає The Associated Press.

Офіційні особи Міністерства оборони у Сеулі повідомили, що два американських надзвукових бомбардувальники B-1B і чотири винищувачі F-35 приєдналися до чотирьох південнокорейських винищувачів F-15 під час військових тренувань на військовому полігоні у східній частині Південної Кореї.

Бойові літаки імітували нанесення точних ударів по "основних об'єктах" КНДР.

Бомбардувальники B-1B вилетіли з бази військово-повітряних сил Андерсена на Гуамі, а F-35 - з американської бази в Івакуні, Японія.

Нагадаємо, Північна Корея запустила балістичну ракету, яка пролетіла над північним японським островом Хоккайдо та впала у море. Запуск відбувся на час проведення військами США та Південної Кореї щорічних тренувань на півострові, проти яких Північна Корея рішуче протестує.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав дії КНДР безпрецедентними, що становлять серйозну й смертельну загрозу Японії.

Рада Безпеки ООН у своїй заяві "рішуче засудила" запуск ракети КНДР.

Президент США Дональд Трамп відреагував на останній запуск балістичної ракети з Північної Кореї, заявивши, що всі варіанти дій у відповідь знаходяться у нього "на столі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.