ЦРУ попередило спецслужби Іспанії про можливі теракти ще 25 травня

документ
Четвер, 31 серпня 2017, 14:07

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США 25 травня надіслало попередження до поліції Каталонії (Mossos d'Esquadra) про можливі теракти в Барселоні.

Про це повідомляє El Periodico.

Це ж видання раніше повідомляло про попередження ЦРУ на адресу іспанських правоохоронців, але сьогодні газета опублікувала точну дату, коли це відбулося, і текст попередження.

"Непідтверджена інформація невстановленої достовірності наприкінці травня 2017 році вказує на те, що "Ісламська держава" планує здійснити терористичні атаки влітку у людних туристичних місцях в Барселоні, Іспанія, зокрема на вулиці Ла-Рамбла", - йдеться у документі.

 

Це повідомлення було направлено також в іспанський Розвідувальний центр з питань тероризму і організованої злочинності (CITCO) і Національний центр розвідки (CNI).

У повідомленні ЦРУ також зазначається, що ця інформація надається лише у розвідувальних цілях і може бути використана лише для розвитку подальшого розслідування, але не в суді.

Каталонська поліція раніше заперечувала отримання інформації від ЦРУ, заявивши, що їй було заборонено отримувати інформацію від спецслужб іспанським урядом з політичних міркувань.

Нагадаємо, 21 серпня поліція Каталонії ліквідувала виконавця теракту у Барселоні під час спецоперації неподалік каталонської столиці.

Як відомо, 17 серпня у туристичному центрі Барселони водій фургона наїхав на перехожих.

Згодом у туристичному містечку Камбрільс терористи планували здійснити аналогічний теракт, але поліція їх застрелила.

В результаті двох терактів у Іспанії загинули 16 осіб, понад 130 отримали поранення.

Детальніше про останні іспанські теракти читайте в статті "Два теракти і вибух будинку: що відомо про хвилю" лоукост-терору "на іспанських курортах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.