Жителям міста у ФРН роздадуть таблетки з йодом на випадок аварії на АЕС в Бельгії

Четвер, 31 серпня 2017, 16:39

Влада німецького міста Аахен, яке знаходиться на кордоні із Бельгією, готується видавати місцевим жителям таблетки з йодом на випадок аварії на бельгійській атомній електростанції "Тіанж".

Про це повідомляє The Associated Press.

Місцеві чиновники отримали дозвіл від уряду землі Північний Рейн-Вестфалія розподілити таблетки як запобіжні заходи на тлі давніх переживань у Німеччині через безпеку АЕС, яка розташована менш ніж за 70 км.

Таблетки призначені для запобігання раку щитовидної залози у разі радіоактивного забруднення.

З п'ятниці до 15 листопада люди, молодші за 46 років, можуть подати заявку на отримання купона на таблетки з йодом, які вони можуть безкоштовно придбати в аптеках.

Реактор АЕС "Тіанж"  відновив роботу в 2015 році після більше ніж 2-річної перерви, коли там знайшли мікротріщини. Рішення було прийнято після проведення випробувань та консультацій з міжнародними експертами.

Нагадаємо, минулого року уряд Бельгії вирішив прислухатися до рекомендацій Ради охорони здоров'я, яка запропонувала видавати йод в якості профілактики (не чекаючи, очевидно, інцидентів на АЕС) всім, хто живе в радіусі 100 км навколо станції, а не в радіусі 20 км, як це відбувається в даний час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.