ЄК попередньо схвалила 50 млн євро на Фонд енергоефективності – Гройсман

Четвер, 31 серпня 2017, 19:13

Європейська комісія схвалила попереднє рішення про виділення 50 мільйонів євро на підтримку Фонду енергоефективності.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, провівши телефонну розмову з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шевчовичем, повідомляє Урядовий портал.

Відзначається, що під час розмови сторони обговорили питання формування Фонду енергоефективності України та окремі аспекти фінансової підтримки українських реформ.

"Ми також вдячні за попереднє рішення Єврокомісії виділити 50 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності і розраховуємо на завершення всіх переговорних формальностей вже до кінця року", - відзначив Гройсман.

Прем’єр запевнив, що уряд продовжить реформи в сфері енергоефективності, аби наступного року Україна змогла отримати додаткову фінансову допомогу ЄС в обсязі ще 50 млн євро.

Гройсман нагадав, що у червні цього року Верховна Рада ухвалила три  законопроекти, які торкаються сфери обліку енергоресурсів, запровадження механізмів та технологій економії та ефективного використання енергії, а також безпосередньо стосуються функціонування Фонду енергоефективності.

У вересні, як очікується, буде затверджено Статут Фонду і положення про його Наглядову раду. Члени Наглядової ради будуть обрані на окремому конкурсі, до якого за пропозицією прем’єра залучатимуть представників ЄС та міжнародних фінансових організацій.

У середині вересня віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович відвідає Київ для обговорення проектів з енергоефективності.

Нагадаємо, у червні Шефчович заявив, що Європейський союз виділить Україні 100 мільйонів євро для Фонду енергоефективності, коли український парламент завершить формування законодавчого поля для роботи Фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.