Авіаперевізники попередили про величезні черги в аеропортах Європи

П'ятниця, 4 серпня 2017, 12:59

Авіакомпанії British Airways, Easyjet та Ryanair попереджають своїх клієнтів про великі черги в аеропортах Європи, які утворилися у зв’язку із запровадженням Євросоюзом посилених правил контролю на кордонах.

Про це повідомляє BBC.

Найбільший авіаперевізник Британії British Airways розіслав пасажирам повідомлення із проханням приїжджати в аеропорти раніше, оскільки на летовищах по всій Європі утворюються черги через посилені перевірки. Такі попередження отримали клієнти, що мандрують з Ліона, Мадрида, Барселони та Мілана.

Британська авіакомпанія Easyjet наполегливо рекомендувала пасажирам при плануванні подорожі враховувати додатковий час, щоб вчасно потрапити на рейс.

Ірландський лоукостер Ryanair рекомендує клієнтам прибувати в аеропорти за три години перед вильотом. Речник авіакомпанії поклав відповідальність за затримки на Європейські органи прикордонного контролю, зауваживши, що всі операції авіакомпанії відбуваються у звичному режимі.

Речник найбільшої в Європі асоціації авіаліній Airlines for Europe розкритикував уряди Франції, Італії, Іспанії, Португалії та Бельгії через те, що вони недооцінили кількість пасажирів, яких торкнуться посилені перевірки. Зараз у Європі у розпалі сезон відпусток.  

За його словами, доцільно було б виділити додаткову кількість офіцерів прикордонного контролю, щоб уникнути черг. Представник Airlines for Europe відзначив, що черги очікуються у аеропортах Мальорки, Малаги, Лісабона, Ліона, Брюсселя, Мілана та Парижа.

ЄС посилив контроль на своїх кордонах після терористичних атак у Парижі та Брюсселі. Посиленій перевірці підлягають не тільки негромадяни ЄС, а й власники європейських паспортів. У Єврокомісії заявили, що затримки в аеропортах є "ціною безпеки". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.