Лівійський генерал погрожує атакувати флот ВМС Італії у територіальних водах країни

П'ятниця, 4 серпня 2017, 14:22

Командувач Лівійської національної армії Халіфа Гафтар пригрозив бомбити італійські судна в територіальних водах країни, коли стало відомо про рішення італійського уряду направити військові кораблі до Лівії для стримування потоку мігрантів і боротьби з контрабандистами.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Нагадаємо, в Лівії на сьогодні є два центри управління: у місті Тобрук та в столиці Триполі. Генерал Гафтар, який перебуває у місті Торбук, не підкоряється керівництву у Триполі.

Наказ Гафтара щодо італійських кораблів був зроблений після голосування парламенту у місті Тобрук, де було висловлено протест щодо італійської морської операції. У Торбуці заявили, що присутність іноземних суден у лівійських водах є "порушенням національного суверенітету".

За даними Al Arabiya, наказ генерала не стосується торгових кораблів.

Як відомо, уряд Італії підтримав відправку місії до Лівії для стримування потоку мігрантів і боротьби з контрабандистами.

Прем'єр-міністр Лівії нещодавно зустрівся в Римі з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні та попросив Італію відправити кілька кораблів для боротьби з контрабандистами. Згодом лівійській уряд національної єдності категорично заперечив, що подавав такий запит.

За даними Ansa, більшість з 95 тисяч мігрантів, які прибули до Італії цього року, розпочали свою подорож Середземним морем саме з Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.