Бельгія ще у червні знала про заражені інсектицидами яйця

Неділя, 6 серпня 2017, 15:52

Уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Про це повідомляє BBC.

Речниця агентства з безпеки продуктів Бельгії повідомила, що інформація не розповсюджувалася, оскільки в той час проводилося розслідування можливого шахрайства.

В ході тестів у нідерландських яйцях було виявлено хімічний фіпроніл (засіб для боротьби з комахами), який може завдати шкоди здоров'ю людей, зокрема вплинути на роботу нирок, печінки та щитовидної залози.

Як відомо, супермаркети в Бельгії, Німеччині та Нідерландах вилучили потенційно заражені яйця.

"Ми знали з початку червня про потенційну проблему з фіпронілом в секторі птахівництва", - сказала журналістам речниця Катрієн Страгієр.

"Ми одразу ж розпочали розслідування, і ми також повідомили прокурора, що це питання можливого шахрайства", - додала вона.

Нагадаємо, мільйони яєць відкликали з магазинів і складів в Німеччині, Нідерландах і Бельгії після того, як у них було виявлено перевищений рівень токсичних інсектицидів.

У Нідерландах у зв’язку з цим тимчасово закрили 180 фермерських господарств та розпочали кримінальне розслідування. Близько мільйона яєць, призначених для Німеччини, цього тижня відкликали з кордону Нідерландів.

Німецький продуктовий дискаунтер Aldi вилучив з продажу німецької торгової мережі всі яйця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.