Дружині Макрона не нададуть офіційного статусу першої леді

Вівторок, 8 серпня 2017, 11:35

Єлисейський палац відмовився надавати дружині президента Франції новий офіційний статус першої леді після того, як 270 тисяч французів підписали петицію проти цього.

Про це повідомляє BFM-TV.

Натомість у Єлисейському палаці запропонували видати так звану "хартію прозорості". Документ уточнить кількість співробітників у команді Бріжит Макрон. Наразі з нею працюють керівник штабу, пресс-секретар, двоє секретарів та охоронці.

Також текст міститиме уточнену інформацію про суму коштів, яка іде на діяльність дружини президента. У "хартії прозорості" буде окреслено роль першої леді. Наприклад, висловлено її прихильність до пропагування інтеграції інвалідів та аутистів.

Нагадаємо, понад 270 тисяч французів підписали петицію проти надання статусу першої леді Франції дружині президента Бріжит Макрон. У ній підписанти вимагали не виділяти бюджетні кошти на офіційну посаду першої леді, яку Еммануель Макрон обіцяв створити для своєї дружини під час передвиборчої кампанії.

Автор петиції вказував, що питання про виділення коштів на утримання дружини президента має особливе значення в рамках кроків влади до економії та спроб "моралізації політики".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.