Туреччина дозволила німецьким депутатам відвідати базу НАТО в Коньї

Вівторок, 8 серпня 2017, 14:03

Туреччина погодилася дозволити німецьким депутатам відвідати авіабазу в турецькій Коньї, де розміщені військові Бундесвера.

Про це повідомляє Reuters.

У листі міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля до голови парламентського комітету оборони Німеччини йдеться, що Туреччина погодилася на пропозицію НАТО відвідати авіабазу біля Коньї 8 вересня.

Згідно із планом, заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер очолить делегацію та включить до неї сім членів парламентського комітету.

"Міністр закордонних справ Туреччини погодився на цю пропозицію", - написав Габріель.

Нагадаємо, у середині липня Туреччина заблокувала запланований візит депутатів німецького Бундестагу на базу НАТО у місті Конья, де розміщені військові Бундесвера.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Німеччину та Туреччину вирішити розбіжності довкола відвідин німецькими депутатами військової бази НАТО в турецькій Коньї.

Як відомо, Німеччина 9 липня почала виводити свої війська з турецької авіабази "Інджирлік", де вони підтримували міжнародні операції проти "Ісламської держави".

Причиною виведення контингенту стала заборона з боку турецької влади німецьким парламентарям відвідувати солдат Бундесверу. Заборона була відповіддю Анкари на надання у Німеччині притулку турецьким солдатам, які як військові НАТО були дислоковані на території ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.