Країни ЄС починають процес повернення мігрантів до Греції

Вівторок, 8 серпня 2017, 17:10

Країни Євросоюзу почали процес повернення до Греції мігрантів, які прибули до Європи через грецьку територію за останні п'ять місяців.

Про це повідомила речниця Європейської комісії Тоув Ернст, повідомляє The Associated Press.

Як відомо, правила ЄС зобов'язують мігрантів подавати заяву про надання притулку в тій країні, куди вони вперше в'їхали. Проте правила були тимчасово зупинені, оскільки сотні тисяч людей, багато з яких - сирійські біженці, в'їхали на територію саме Греції у 2015 році.

Європейська комісія в грудні рекомендувала, щоб інші країни ЄС поступово почали повертати до Греції нелегальних мігрантів, які прибули з 15 березня.

"Деякі держави-члени подали запити, але повернення ще не розпочато. Греція повинна запевнити, що вона має адекватні умови для приймання", - заявила вівторок речниця Єврокомісії.

"Умови приймання в Греції значно покращилися з минулого року, тому Комісія рекомендувала поступове повернення (мігрантів - Ред.)", - сказала вона. Рекомендація не є обов'язковою для країн ЄС.

У службі притулку для біженців у Греції наголосили, що було отримано прохання про повернення понад 400 мігрантів. Наразі було прийнято сім запитів.

"У найближчі місяці ми приймемо кілька десятків людей, - заявив міністр закордонних справ Греції Іоанніс Музалас. - Це буде зроблено за умови наявності належних умов для їх приймання".

Нагадаємо, кількість біженців і мігрантів, які очікують у Греції рішення щодо притулку, становить 62407 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.