Клімкін розкритикував "кримські заяви" лідера німецьких лібералів

Середа, 9 серпня 2017, 08:29

Київ стурбований спробами німецьких політиків виправдати незаконну анексію Криму.

Так міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував "кримські заяви" глави Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера виданню Bild.

"Ми дуже стурбовані тим, що деякі політики, як зараз лідер ВДП Крістіан Лінднер, продовжують намагатися ігнорувати очевидні порушення норм міжнародного права або навіть виправдати їх. Таким чином вони заохочують агресора до подальших злочинів і перетворюються на співучасників злочинів Путіна", - відзначив глава українського МЗС.

Клімкін наголосив, що за звільнення Криму слід надалі боротися усіма політичними та дипломатичними методами.

Міністр також назвав заяву Лінднера щодо необхідності послаблення санкцій у разі "позитивних проміжних кроків з боку Росії" контрпродуктивною.

"Ми твердо переконані в тому, що санкції мають бути не тільки збережені, а й посилені", - підкреслив Клімкін. Лише за цих умов, за його словами, у Криму та на Донбасі можна відновити мир.

Нагадаємо, глава Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово "загерметизувати" і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію, заявивши, що його партія не визнає незаконну анексію Криму. Але оскільки наразі проблему окупації розв’язати не можливо, не варто прив’язувати до нього інші питання, адже інакше не вдасться досягнути прогресу у відносинах з Росією.

В уряді Німеччини запевнили, що не змінили свою позицію щодо питання анексованого Росією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.