США та Північна Корея обмінялись взаємними погрозами

Середа, 9 серпня 2017, 09:12

Північна Корея пригрозила ударами по американській військовій базі після того, як Дональд Трамп пообіцяв Пхеньяну "вогонь та лють".

Про це повідомляє Reuters.

Збройні сили КНДР заявили, що розглядають план ракетного удару по території довкола острова Гуам, де розташована військова авіабаза США. Пхеньян пригрозив, що готовий реалізувати план одразу після того, як таке рішення схвалить лідер Кім Чен Ин.

Північна Корея застерегла США від "превентивної війни", пообіцявши у відповідь "тотальну війну, що знищить усі опорні пункти ворогів, включно з материком США".  

Погрози Північної Кореї пролунали за кілька годин після того, як президент США Дональд Трамп заговорив про жорстку відповідь Пхеньяну в разі нових погроз на адресу США.

"Північній Кореї краще більше не погрожувати США. Інакше вони отримають у відповідь вогонь і лють, яких світ раніше ще не бачив", - сказав Дональд Трамп.

Нагадаємо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

Північна Корея засудила останні санкції ООН, заявивши, що вони є порушенням її суверенітету. Пхеньян пообіцяв "справедливу відповідь" на санкції, не уточнивши, однак, у чому вона полягатиме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.