Катар на тлі кризи спростив візовий режим з 80 країнами, зокрема з Україною

Середа, 9 серпня 2017, 14:16

На тлі кризи у країнах Перської затоки Катар спростив візовий режим з 80 країнами, зокрема і з Україною.

Про це було оголошено під час прес-конференції глави Qatar Airways та представників уряду Катару у середу, повідомляє AFP.

"Звільнення від віз (для усіх 80 національностей) зробить Катар найбільш відкритою країною для іноземних гостей", - заявив представник туристичного агентства Хасан аль-Ібрагім.

Для громадян 80 країн буде достатньо пред’явити дійсний паспорт по прибутті, щоб отримати дозвіл на в’їзд у країну. При цьому громадяни 33 країн матимуть право перебувати на території Катару без візи упродовж 90 днів протягом 180 днів, громадяни ще 47 країн – упродовж 30 днів.

Назви цих країн не були оголошені під час прес-конференції. Однак список країн наводить офіційний туристичний сайт Катару Visit Qatar.

90-денне безвізове перебування стосується громадян Німеччини, Франції, Туреччини та більшості країн ЄС. Протягом 30 днів перебувати у Катарі зможуть громадяни України, Росії, Молдови, Австралії, Японії та інших держав.

Відзначається, що при відборі країн враховували два критерії: безпековий та економічний, а саме купівельну спроможність гостей. Глава Qatar Airways відзначив, що його компанія отримає вигоду від цих заходів. Цього року планується відкрити 62 нових напрямків авіаліній.

Як відомо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн у червні розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму.

Вони закрили морські, повітряні та сухопутні кордони з еміратом і висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Катар категорично відмовився виконувати будь-які вимоги, які порушують його суверенітет та міжнародне право.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.