ФБР провело обшук будинку Манафорта – екс-глави виборчого штабу Трампа

Середа, 9 серпня 2017, 18:39

Агенти ФБР провели обшук у будинку Пола Манафорта, колишнього керівника виборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, які знайомі з ходом розслідуванням про втручання Росії у вибори 2016 року.

За даними джерел, наприкінці минулого місяця агенти ФБР провели обшук у будинку Манафорта на підставі ордеру, що дозволяє вилучати документи та інші матеріали.

Обшук відбувся 26 липня без попередження, на наступний день після того, як Манафорт зустрівся зі співробітниками комітету Сенату США з розвідки.

Ордер на обшук був розширеним, агенти ФБР працювали разом зі спецпрокурором у справі про втручання Росії в американські вибори Робертом Мюллером.

Повідомляється, що агенти ФБР залишили будинок Манафорта із різними записами.

Джейсон Малоні, прес-секретар Манафорта, підтвердив, що агенти скористалися ордером в одному з будинків політичного консультанта і що Манафорт співпрацює зі слідством.

Зазначимо, що Пол Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

Нагадаємо, у серпні 2016 року Трамп заявив, що прийняв відставку керівника своєї кампанії Пола Манафорта. Це сталося, зокрема, після того, як українські правоохоронці підтвердили наявність його прізвища у документах, які, як припускається, описують багатомільйонні нелегальні виплати, які у 2007-2012 роках здійснювала Партія регіонів.

Раніше видання New York Times написало, що 9 червня 2016 року син Трампа, зять президента США Джаред Кушнер та на той момент голова виборчого штабу Пол Манафорт зустрілися в "Трамп-тауер" з росіянкою Наталією Весельницькою, яка пов'язана з Кремлем.

За даними видання, на зустрічі Весельницька пообіцяла надати компрометуючу інформацію на Гілларі Клінтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.