У Німеччині зростає підтримка коаліції блоку Меркель з вільними демократами

П'ятниця, 1 вересня 2017, 15:21

Все більше виборців у Німеччині підтримують формування майбутнього коаліційного уряду за участі консервативного блоку ХДС/ХСС на чолі з Ангелою Меркель та ліберальної Вільної демократичної партії.

Про це свідчить оприлюднене в четвер ввечері опитування ARD, повідомляє Politico.

Близько 43% опитаних назвали таку коаліцію "доброю" або "дуже доброю". Цей рівень підтримки на 7 процентних пунктів вищий від зафіксованого у квітні.

Ще 61% респондентів хочуть, аби вільні демократи потрапили у парламент після того, як партія не зуміла подолати 5-відсотковий бар’єр на останніх виборах 2013 року.

Водночас підтримка продовження роботи нині діючої коаліції ХДС/ХСС та соціал-демократів (СДПН) падає. Хоча 44% опитаних заявили, що вони схвалюють утворення такої коаліції після виборів, це на 7% менше від квітневого показника.

Парламентські вибори у Німеччині відбудуться 24 вересня. За останніми даними соціологічних опитувань, блок ХДС/ХСС як і раніше продовжує утримувати лідерство у виборчій боротьбі з підтримкою у 39%. Другі - соціал-демократи (22%). Вільній демократичній партії прогнозують 10%, Лівим – 9%.

Ультраправа партія Альтернатива для Німеччини та Зелені можуть отримати 8% голосів і теж проходять до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.