Тоні Блер: Британії не потрібен Brexit, щоб обмежити міграцію

Понеділок, 11 вересня 2017, 09:27

Екс-прем'єр Великої Британії Тоні Блер, який не підтримує Brexit, заявив, що Британія може ввести нові жорсткі обмеження щодо міграції без виходу із ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

"Інститут глобальних змін" Блера опублікував документ, в якому окреслено ряд способів, за допомогою яких Велика Британія може обмежити імміграцію в рамках наявних правил вільного руху ЄС.

"Якщо, наприклад, існує занепокоєння через тиск на заробітну плату внаслідок напливу мігрантів з ЄС, які приїздять і працюють, скажімо, у будівельній галузі, то це в межах наших сил, щоб вирішити цю проблему через внутрішнє законодавство", - заявив нещодавно Блер.

Він також висловив думку про те, що в Євросоюзі змінюється значення вільного руху з президентом Франції Еммануелем Макроном, який підтримує директиву, яка б чітко регулювала проблему використання мігрантів для зниження заробітної плати місцевих працівників.

"Якщо ми хочемо розібратися з цими питаннями, то ми можемо вирішити їх без радикальних кроків - без того, щоб Brexit зруйнував міграцію ЄС, яка нам дійсно потрібна", - сказав він.

Як відомо, екс-прем’єр Британії Тоні Блер вважає абсолютною необхідністю зробити все, щоб Brexit не відбувся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.