Дещиця спростовував виклик до МЗС Польщі через ситуацію із Саакашвілі

Понеділок, 11 вересня 2017, 11:12

Посла України в Польщі Андрія Дещицю не викликали до МЗС Польщі у зв'язку із вчорашніми подіями у Перемишлі та на українсько-польському кордоні.

Про це він сказав в коментарі "Укрінформу".

"Мене не викликали до МЗС Польщі", - сказав Дещиця.

За його словами, посольство України було у постійному контакті з МЗС Польщі і стежило за ситуацією, яка розвивалася у Перемишлі у зв'язку з невідправленням потяга "Київ-Перемишль" і тим, що кількасот пасажирів - громадян України не могли вчасно виїхати з Польщі.

"Відразу після виникнення цієї позаштатної ситуації туди був направлений консул генконсульства України в Любліні, який прибув на місце для врегулювання ситуації і допомагав пасажирам, надаючи консульські поради, яким чином добратися в Україну, та роздаючи воду", - зазначив Дещиця.

Посол наголосив, що консул дочекався, коли обидва потяги відправляться в Україну. "Зауважень на адресу консула не надходило", - додав він.

Раніше ЗМІ розповсюдили заяву євродепутата Яцека Саріуша-Вольського, який заявив, що у польське МЗС викликали посла України у Польщі для дачі пояснень навколо ситуації із в'їздом в Україну Міхеїла Саакашвілі.

Слід зазначити, що Саріуш-Вольський зустрічав Саакашвілі у Ряшеві і супроводжував до Перемишля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.