Меркель планує обговорити проблему КНДР з Путіним

Понеділок, 11 вересня 2017, 15:10

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити шляхи посилення тиску на Північну Корею.

Про це заявив речник німецької канцлери Штеффен Зайберт,  повідомляє Reuters.

Берлін як і раніше готовий підтримати дискусії щодо мирного вирішення кризи, заявив Зайберт, зазначивши, що Німеччина є однією з небагатьох країн, яка має дипломатичні зв'язки з Пхеньяном.

"Саме тому ми запропонували допомогти в пошуку нових шляхів деескалації ситуації. Єдине можливе рішення - мирне і дипломатичне. Але для досягнення такого рішення необхідно посилити тиск на Північну Корею", - сказав Зайберт.

Меркель вже обговорювала це питання з президентом США Дональдом Трампом, президентом Франції Еммануелем Макроном, президентом Південної Кореї Мун Чже Іном  і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а також запланувала телефонну розмову з Путіним.

Раніше Меркель заявила, що Німеччина готова до участі в переговорах з Північною Кореєю щодо її ракетної та ядерної програми.

Нагадаємо, Сполучені Штати оприлюднили проект нових санкцій проти Північної Кореї, який вони закликають ухвалити в понеділок на засідання Ради Безпеки ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.