У Барселоні сотні тисяч вийшли на вулиці на підтримку незалежності Каталонії

фото
Понеділок, 11 вересня 2017, 19:23

У понеділок сотні тисяч людей прибули до Барселони, щоб висловити свою підтримку референдуму про незалежність Каталонії, призначеного на 1 жовтня.

Про це повідомляє видання La Vanguardia.

11 вересня у регіоні відзначають Діаду – Національний день Каталонії. Для прихильників незалежності свято стало нагодою для останньої великої мобілізації людей перед референдумом.

 

Демонстранти, які з самого ранку прибували до Барселони з різних частин регіону, заповнили центральні вулиці міста. Гаслом демонстрації стала фраза "референдум – це демократія"

Мітингувальники також вшанували хвилиною мовчання жертв терактів у Барселоні та Камбрільсі.

 

Учасники демонстрації мають пройти центральними вулицями. Їхня хода має завершитися на Площі Каталонії, де перед учасниками демонстрації виступлять політики і громадські діячі, що виступають за незалежність від Іспанії.

Акція проходить через п’ять днів після того як регіональний парламент Каталонії схвалив закон про проведення референдуму про незалежність від Іспанії.

Як повідомлялося, більшість мешканців Каталонії вважають незаконним референдум про незалежність регіону, підтриманий минулого тижня тижня місцевим парламентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.