Радбез ООН схвалив нові санкції проти КНДР, але без найжорсткіших обмежень

Вівторок, 12 вересня 2017, 08:27

Рада Безпеки ООН схвалила нові санкції відносно Північної Кореї, але в резолюцію не включили найжорсткіші заходи, пропоновані адміністрацією президента США.

Про це повідомляє The Associated Press.

Рішення про нові санкції було прийнято одноголосно у відповідь на шосте ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

Документ забороняє Північній Кореї імпортувати газоконденсатні рідини і конденсат. Він також забороняє весь експорт текстилю і забороняє будь-якій країні видавати нові дозволи на роботу для північнокорейських робітників - два ключових джерела твердої валюти для КНДР.

Резолюція передбачає обмеження на закупівлю Пхеньяном нафтопродуктів до двох мільйонів барелів на рік. Також обмежується імпорт сирої нафти на рівні останніх 12 місяців.

США спочатку пропонували включити в резолюцію заборону на весь імпорт нафти і заморозити міжнародні активи уряду і його лідера Кім Чен Ина. Крім того, американці пропонували додати до списку санкцій національну авіакомпанію Північної Кореї.

Однак, ці пропозиції, швидше за все, не підтримали б Китай і Росія, тому після декількох днів переговорів резолюцію пом'якшили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.