У Румунії призначили нового главу Міноборони, який має модернізувати армію

Вівторок, 12 вересня 2017, 14:49

Румунський уряд призначив нового міністра оборони, у завдання якого входить реалізація багатомільярдного плану модернізації військових до стандартів НАТО.

Про це повідомляє Reuters.

Керівні соціал-демократи (PSD) заявили, що 47-річний міністр економіки Міхай Фіфор замінить Адріана Тутюану, який подав у відставку на минулому тижні після того, як його кабінет заявив, що не може повністю заплатити заробітну плату працівникам в Міноборони через наявність фінансових проблем.

Згодом інформація про фінансові проблеми була спростована Міністерством фінансів країни.

"Це ключова позиція. Фіфор - це відповідальна особа, він має перевагу, оскільки був міністром економіки і тісно співпрацював з міністерством оборони у військовій галузі", - заявив журналістам лідер PSD Лівіу Драгнеа.

На території Румунії, яка є членом НАТО, знаходиться американська станція протиракетної оборони. Окрім того, Румунія відправила тисячі військових для участі в операціях в Іраку та Афганістані.

Повідомляється, що серед першочергових кроків - закупівля на 1,25 млрд доларів мобільних артилерійських ракетних комплексів - план, схвалений Державним департаментом США минулого місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.