"Хезболла" оголосила про перемогу у сирійській війні - ЗМІ

Вівторок, 12 вересня 2017, 17:17

Ліванська бойова група "Хезболла", яка є союзником сирійського уряду, оголосила про перемогу в сирійській війні, назвавши подальші сутички з ІДІЛ поодинокими баталіями.

Про це повідомило видання, яке підпорядковується "Хезболлі", повідомляє Reuters.

"Ми перемогли на війні (в Сирії) ... і те що залишилося - це розкидані баталії", - сказав лідер "Хезболли" Саїд Хасан Насраллах, чия група відправила тисячі бійців до Сирії, щоб підтримати Асада.

У телевізійній промові минулого місяця Асад заявив, що війна має ознаки перемоги, однак битва ще триває.

Агентство Reuters відзначає, що військова підтримка Ірану та Росії виявилася вирішальною для Асада у війні з бойовиками та повстанцями, включаючи сирійську опозицію, яку підтримують арабські держави Перської затоки, Туреччина та Сполучені Штати, та які вирішили припинити програму прихованої підтримки повстанців.

Повстанські групи робили значні успіхи проти сил Асада ще у 2015 році, проте розгортання російських військово-повітряних сил у Сирії змінило ситуації на його користь.

Нагадаємо, в Росії заявили, що сирійські урядові сили на сьогоднішній день очистили від бойовиків "Ісламської держави" 85 відсотків території країни.

Сирійські повстанці, підтримувані США, та сирійської урядова армії проводять окремі наступальні операції проти "Ісламської держави" на сході Сирії.

Минулого тижня сирійські урядові війська досягли міста Дейр-ез-Зор, прорвавши майже трирічне оточення ісламістів в проурядових частинах міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.