Прем'єр Франції пообіцяв провести трудову реформу попри протести

Середа, 13 вересня 2017, 10:35

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп на наступний день після протестів по всій країні пообіцяв все-таки проштовхнути трудову реформу.

Про це повідомляє Reuters.

Філіпп сказав, що, хоча він звертає особливу увагу на протести, однак вибори цього року все-таки показали бажання французьких громадян підтримати реформи.

"Я прислухаюся, і я уважний. Проте дозвольте мені дозволити собі заявити, що французи, які голосували, також мають право, щоб до них ставилися із повагою. Про реформу, яку ми впроваджуємо, заявляв президент під час передвиборчої кампанії", - сказав він.

Як повідомляла ЄвроПравда, акції протесту ініціював другий за величиною профспілковий союз країни CGT. Загалом по всій Франції було заплановано 180 демонстрацій проти зміни трудового законодавства.

Напередодні у Парижі під час акції протесту проти трудової реформи Еммануеля Макрона поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів.

Нагадаємо, реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок Макрона під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.