Терористи планували атаки на гей-клуби Парижа – МВС Франції

Середа, 13 вересня 2017, 13:19

Від початку року у Франції запобігли низці терористичних нападів, зокрема, на гей-клуби Парижа.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом, повідомляє The Local.

"Цей план насильницьких дій був спрямований на паризькі нічні клуби і, зокрема, гей-клуби", - сказав міністр парламентському комітету, який розглядає урядові пропозиції щодо нових антитерористичних законів.

Коллом не надав жодних подробиць зірваного терористичного плану. За його словами, планована атака була лише однією з багатьох, яким французьким силам безпеки вдалося запобігти за останні вісім місяців.

"Загроза залишається високою. "Ісламська держава" хоче розколоти національну спільноту і спровокувати сутички між французами. Це пастка, в яку ми не повинні падати", - сказав Коллом.

Крім того, терористи планували напади на школу підготовки французьких військово-повітряних сил, казарми, відділення поліції та супермаркет.

Парламентський комітет вивчає суперечливе антитерористичне законодавство, яке повинне набути чинності 1 листопада. Тоді у Франції планують скасувати надзвичайний стан, запроваджений після листопадових терактів у Парижі 2015 року.

Нове антитерористичне законодавство надасть владі право розміщувати людей під домашній арешт, проводити у будинках обшуки та забороняти публічні зібрання без попереднього схвалення судді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.