МЗС Угорщини: ми завжди будемо боротися проти обов'язкових міграційних квот

Середа, 13 вересня 2017, 16:02

Угорщина не відмовиться від свого державного суверенітету на користь ЄС і буде продовжувати боротьбу проти системи квот щодо прийому шукачів притулку.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив міністр закордонних справ Петер Сіярто.

"Я точно не розділяю підходу, згідно з яким що меншим є суверенітет на рівні держав-членів, то сильнішим буде ЄС. Я думаю, що це вулиця із глухим кутом", - відзначив Сіярто.

Дипломат вважає, що одним з напрямків, в якому Угорщина підтримує загальний підхід, є оборона, оскільки наявність європейської армії зміцнить держави-члени.

Але, наприклад, політика оподаткування повинна бути повноваженням національних урядів, оскільки це є питанням конкурентоспроможності.

Сіярто відкинув тезу про те, що Угорщина та Польща стають ізольованими в ЄС. Міністр не погодився і з тим, що Словаччина та Чехія віддаляються від обох країн у рамках Вишеградської четвірки.

"Є багато спроб зруйнувати єдність Вишеградської четвірки, але вони залишаються безуспішними", - сказав Сіярто, додавши, що країни Вишеградської четвірки були єдиними у своїй позиції відхилити міграційні квоти після неформальної зустрічі глав МЗС ЄС в Естонії минулого тижня.

"Ми завжди будемо боротися проти обов'язкових квот, ми ніколи не будемо приховувати свою думку про те, що незаконна міграція становить величезну загрозу для Європи, і ця наша позиція залишається нашою позицією, незалежно від того, який тиск на нас чинився".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.