Європарламент закликав розслідувати відмивання коштів Азербайджаном

Середа, 13 вересня 2017, 17:36

Депутати Європейського парламенту схвалили резолюцію, у якій закликали розслідувати нещодавні викриття відмивання коштів та корупції на користь чинної влади Азербайджану.

За відповідний документ проголосували 578 євродепутатів, проти виступили 19, 68 – утрималися, ідеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Депутати засудили недавні викриття, викладені у журналістському розслідуванні під назвою "Азербайджанська пральня", а також спроби Азербайджану та інших автократичних режимів у третіх країнах за допомогою незаконних засобів впливати на європейців, відповідальних за прийняття рішень.

"Європейський парламент повинен вивчити і вжити рішучі заходи для запобігання такій корупції, оскільки це підриває авторитет і легітимність його роботи", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, Організація по боротьбі з корупцією OCCRP розкрила скандал з відмиванням грошей в Азербайджані після того, як данська газета Berlingske отримала доступ до банківських документів.

Як виявилося, політична еліта Азербайджану мала секретний фонд в розмірі $2,9 млрд через британську корпоративну мережу, через який виплачувалися хабарі впливовим європейським гравцям.

Документи розкрили імена кількох "друзів Алієва". Гроші отримували сім'я керівника ЮНЕСКО, депутат з блоку Ангели Меркель, кандидат в президенти Словенії на майбутніх виборах і інші політики. Не обійшлося і без "ймовірних" хабарів для журналістів.

Детальніше читайте на сайті "Європейської правди": "Три мільярди на хабарі: в ЄС розкрили масштабну схему виплат за "допомогу" Азербайджану".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.