Росія назвала "русофобією" заборону США на програми "Касперського"

Четвер, 14 вересня 2017, 10:28

Росія заявила, що "русофобські нападки" США на російські ЗМІ та на "Лабораторію Касперського" лише віддаляють перспективи відновлення двостороннього співробітництва між країнами.

Про це йдеться у заяві посольства РФ у США.

"Після позбавлення дипломатичного імунітету і фактичної ліквідації декількох офіційних представництв Росії, обмеження права користування рядом об'єктів російського майна, нападків на російські ЗМІ - RT і Sputnik - послідували рішення щодо антивірусних продуктів Kaspersky.

Тобто тепер русофобія починає конвертуватися ще і в недобросовісну конкуренцію на інформаційному полі і впливати на ринки програмних продуктів", - йдеться у заяві російського посольства.

У Росії заявили, що такі дії "лише віддаляють перспективи відновлення двостороннього співробітництва, відволікають від спільного вирішення першочергових завдань, в першу чергу в сфері боротьби з міжнародним тероризмом".

Нагадаємо, США заборонили федеральним агентствам використовувати комп'ютерне програмне забезпечення, яке поставляє "Лабораторія Касперського", через побоювання щодо зв'язків компанії з Кремлем та російськими шпигунськими операціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.